Kasıktan Yapılan Ameliyatla Kalp Kapakçığı Değiştirildi

Kasıktan Yapılan Operasyonla Kalp Kapakçığı Değiştirildi

Ankara’da yaşayan 69 yaşındaki Salice Kılıçarslan, kalp yetmezliği tanısıyla Sincan Eğitim Araştırma Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda aort ve mitral kapağında sorunlar tespit edilen Kılıçarslan, kasıktan girilerek gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Salice Kılıçarslan, evinde nefes sıkışıklığı ve göğüs ağrısı yaşadığını fark ederek 112 Acil Ambulansı arayıp hastaneye yetişti. Tetkikler sonucu kalp kapakçığı sorunu teşhis edilen Kılıçarslan, kasıktan yapılan ameliyatla rahatladı.

Kızı Çiğdem Kılıçarslan, annesinin ani rahatsızlığı üzerine acil bir şekilde hastaneye ulaştıklarını belirterek, yapılan ameliyatla annesinin nefes almasının sağlandığını söyledi.

Kardiyolog Prof. Dr. Hüseyin Ayhan, hastanın ameliyat öncesi durumunun ciddiyetini vurgulayarak, kasıktan yapılan operasyonun hastayı eski sağlığına kavuşturduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Hüseyin Ayhan ayrıca, Türkiye’deki sigara kullanımı, hareketsizlik ve obezite sorunlarına değinerek vatandaşları sağlıklarına dikkat etmeye ve erken müdahale için uzmanlara başvurmaya çağırdı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER – Sağlık

Related Posts

Zayıflık takıntısının görünmeyen yüzü: Anoreksiya nervoza nedir, belirtileri nelerdir? Anoreksiya nervoza riski nasıl azaltılır?

Anoreksiya nervoza, sadece kilo problemi değil, ciddi bir zihinsel sağlık sorunudur. Peki, zayıflık takıntısının görünmeyen yüzü olan bu hastalık nedir, belirtileri nelerdir? Anoreksiya Nervoza riski nasıl azaltılır? İşte, Anoreksiya nervoza hakkında bilmeniz gerekenler…

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.

Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

“Sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum”, “Sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorum”, “Kendimi bir türlü ısıtamıyorum, sürekli üşüyorum”, “Su içsem kilo alıyorum”… Bu ve benzeri şikayetler Hashimoto (Haşimato) hastalığının belirtileri olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, Hashimoto’nun öne çıkan 10 belirtisini sıraladı.

Uzmanından şekersiz ev baklavası tarifi! Her dilimi sadece 120–130 kalori

Rafine şeker içermeyen, tam buğday unlu, doğal hurma şurubuyla tatlandırılan ev yapımı baklava, geleneksel tatlılara hafif ve dengeli bir alternatif sunuyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, her dilimi sadece 120–130 kalori olan baklavanın tarifini verdi.

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.

Çocuklarda Bağırsak Enfeksiyonu Belirtileri

Çocuklarda bağırsak enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Uzmanlar, çocuklarda sık görülen bağırsak enfeksiyonu belirtileri ve tedavileri hakkında bilgi verdi.