Burdur Gölü’nde Köpüklenme: Normal Bir Durum

Burdur Gölü’nde Köpüklenme Görüldü, Uzman İncelemesi

Son zamanlarda su seviyesi hızla azalan ve ciddi kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü‘nde sahilde köpüklenme meydana geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İskender Gülle, durumun endişe verici olmadığını belirterek, “Burdur Gölü için normal bir durum” dedi.

Köpüklenme Doğal Bir Süreç Olabilir

Burdur Gölü sahilinde bazı noktalarda gözlemlenen köpüklenme hakkında konuşan Prof. Dr. İskender Gülle, “Göllerdeki köpüklenmeler zaman zaman gerçekleşebilir, hatta denizlerde de benzer durumlar görülebilir. Bu köpüklenmeler genellikle endüstriyel atıklar, kanalizasyon atıkları ya da doğal süreçler sonucu oluşabilir. Burdur Gölü’nde genellikle kış aylarında veya ilkbaharın başlarında bu tür köpüklenmelere rastlarız. Suyun soğumasıyla birlikte diatomlar ve alglerin parçalanması sonucu organik maddeler ve yağlar göl suyunda bir tür köpük oluşumuna neden olur. Burdur Gölü’nün yüksek pH seviyesi ve alkali yapısı, organik maddelerle alkalin maddelerin birleşerek köpükleşme sürecini tetikler. Dolayısıyla, göldeki bu durum normal bir süreçtir ve endişe verici değildir” şeklinde konuştu.

Haber-Kamera: Mesut MADAN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Related Posts

Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ani kalp krizi vakalarının, Covid-19 aşıları ve kalp-damar sağlığı üzerindeki etkisini değerlendirdi. Aşılara yönelik spekülasyonların bilimsel verilere dayanmadığını belirten Özlü, “Aşı olanların pıhtı ile ilgili hastalıklarının oranı, aşı olmayanlara kıyasla belirgin şekilde az olduğu ve aşı olmayanlarda ise 3 kat fazla pıhtılı hastalık ortaya çıkmış. Aşıların, pıhtı ile ilişkili kalp-damar, beyin-damar ve toplardamar sistem hastalıklarından koruduğu belirlenmiş” dedi.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Tiktok’ta şimdi de osuruk yürüyüşü trend oldu: Deneyen vazgeçemiyor!

TikTok’ta “osuruk yürüyüşü” adıyla yayılan yeni trend, yemek sonrası birkaç dakikalık hafif yürüyüşün gaz atmayı kolaylaştırıp sindirimi hızlandırdığı ve ruh hâlini iyileştirdiği iddiasıyla dikkat çekiyor.

Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya

Burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı… İlkbaharın gelmesiyle birlikte canlanan doğa hepimizi mutlu ediyor, ancak bir de polenler olmasa. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya, çocuklarda bahar alerjisine karşı 7 etkili önlemi anlattı.