Gazze’de Soykırım: Kimliği Tespit Edilemeyen Binlerce Ceset

Gazze’de Kimliği Belirlenemeyen Binlerce Ceset, İsrail’in DNA Testi Cihazlarını Yasaklaması Nedeniyle Kimliklendirilemiyor

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırıları sonucu binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine rağmen, kimlik tespiti yapılamıyor. DNA testi yapan cihazların olmaması bu süreci oldukça zorlaştırıyor.

İsrail’in saldırıları sonucunda bugüne kadar 51 binden fazla Filistinli hayatını kaybederken, birçoğu enkaz altında kalarak kimliği tespit edilemedi. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yayımlanan rapora göre, Gazze adeta toplu mezara dönmüş durumda.

Ölenlerin kimliklerinin belirlenememesi, İsrail’in uyguladığı ablukanın etkileri ile daha da karmaşık bir hale geliyor. Gazze’nin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi morgunda, kimliği belirsiz cesetlerin oluşturduğu acı tablo görülmeye değer.

Hastane morgunda, kimlik belirsiz cesetlerin sayısının artmasıyla Adli Tıp uzmanı Dr. Imad Şehhade, elimizdeki imkanlarla tespit çalışmalarına devam ettiğini ancak DNA testi cihazlarının olmaması nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti.

İsrail’in DNA testi cihazlarının ve bu cihazları kullanacak personelin girişini yasaklaması, kimlik belirleme sürecini olumsuz etkiliyor. Şehhade, cesetlerin kimliklendirilmesinde ilkel yöntemlere başvurduklarını ve bu durumun aileler için büyük bir acı kaynağı olduğunu belirtti.

Dr. Şehhade, uluslararası toplumdan Gazze’deki sağlık sektörüne destek çağrısında bulunarak, yaşanan trajedinin son bulması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Güncel

Related Posts

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Tiktok’ta şimdi de osuruk yürüyüşü trend oldu: Deneyen vazgeçemiyor!

TikTok’ta “osuruk yürüyüşü” adıyla yayılan yeni trend, yemek sonrası birkaç dakikalık hafif yürüyüşün gaz atmayı kolaylaştırıp sindirimi hızlandırdığı ve ruh hâlini iyileştirdiği iddiasıyla dikkat çekiyor.

Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya

Burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı… İlkbaharın gelmesiyle birlikte canlanan doğa hepimizi mutlu ediyor, ancak bir de polenler olmasa. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya, çocuklarda bahar alerjisine karşı 7 etkili önlemi anlattı.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir