ATM’ye para yatırma limitleri güncellendi

Bankaların Belirlediği ATM Para Yatırma Limitleri Güncellendi

Bankalar, ATM’den para yatırma işlemleri için belirledikleri yeni limitleri duyurdu. Bu limitlere göre, farklı bankalarda para yatırma işlemlerine yönelik sınırlar değişkenlik gösteriyor.

Özellikle dijital işlemlerin artmasıyla birlikte, bankalar müşterilerinin güvenliği ve işlem hızı açısından limitlere önem vermeye başladı. Yapılan güncellemelerle birlikte ATM para yatırma işlemlerinde banka bazında farklılıklar ortaya çıkıyor.

Bankalar Arasında Limit Farklılıkları

2025 yılı itibarıyla bankaların ATM’lerine para yatırma limitleri yeniden belirlendi. Her bankanın kendi ATM’si için belirlediği limitlere ek olarak, ortak ATM kullanımında da farklı sınırlar geçerli olabiliyor. Bazı bankaların belirlediği limitler ise şu şekilde:

  • Yapı Kredi & Enpara: 185.000 TL
  • Garanti BBVA & Fibabanka: 100.000 TL
  • Ziraat Bankası: 20.000 TL
  • Vakıfbank & Halkbank & ING & QNB Finansbank & Kuveyt Türk: 50.000 TL
  • Ziraat Katılım: 20.000 TL
  • Odeabank: 100.000 TL
  • Vakıf Katılım: 2.500 TL

Bazı bankalar, QR kodla yapılan işlemler için üst sınır belirtmezken, belirtilen limitler genellikle para çekme işlemleriyle sınırlı olabiliyor. Örneğin, İş Bankası ve Garanti BBVA, QR işlemleri için 10.000 TL’ye kadar işlem yapılmasına izin verirken, bazı bankalar hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Limit Aşımı Durumunda

ATM’den para yatırma veya çekme işlemlerinde belirlenen limitin aşılması durumunda, bankalar genellikle ek işlem ücreti talep edebilir. Bu nedenle, işlem yapmadan önce kartınıza özel limitleri bankanızın resmi internet sitesinden veya mobil uygulamasından kontrol etmeniz önemlidir.

Bankalar, müşterinin segmentine, kart tipine veya işlem geçmişine göre farklı limitler belirleyebilir. Ayrıca, aynı bankanın farklı kartları arasında da limit değişiklikleri görülebilir. Örneğin, İş Bankası bazı kartlara 20.000 TL, bazılarına ise 10.000 TL çekim limiti uygulayabilir.

2025 yılıyla birlikte dijital bankacılık işlemlerinin yaygınlaşması, para yatırma ve çekme limitlerini doğrudan etkilemektedir. Her bankanın kendi belirlediği limitlere göre işlem yapmak ve bu limitleri kontrol etmek, beklenmedik sınırlamalar veya ücretlerle karşılaşmamanızı sağlayacaktır.

Related Posts

Her yerimiz 200 TL oldu

Enflasyonun hız kesmesine rağmen, 10 yıl öncesine kıyasla alım gücü sert darbe aldı. Küçük kupürlü banknotlar piyasadan silinirken, en büyük değerli kağıt olan 200 TL bile artık tek başına bir alışveriş sepetini doldurmaya yetmiyor.

ECB Başkanı Lagarde: Mevcut faiz oranı pozisyonumuz uygun konumda

Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Christine Lagarde, mevcut faiz oranlarının uygun seviyede olduğunu ve bankanın yüzde 2’lik orta vadeli enflasyon hedefine bağlı kaldığını söyledi.

Türkiye’nin bir dönem en büyük inşaat şirketlerindendi: İflas etti

Bir dönem Türkiye’nin en önemli inşaat şirketlerinden biri olan Fi Yapı, 6 yıllık TMSF yönetiminin ardından iflas etti. Teslim edilmeyen yaklaşık 4 bin daire ve dükkan, binlerce vatandaşı mağdur etti.

En düşük emekli aylığı artırılacak

Milyonlarca emekli zam için 3 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranını beklerken, AK Parti’den, en düşük emekli aylığında artış sinyali geldi.

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesindeydi: Demir çelik devi konkordato talep etti

Demir çelik sektörünün önde gelen firmalarından Sıddık Kardeşler Haddecilik içine girdiği darboğazı aşamadı. Şirket konkordato talep etti, mahkeme üç ay süre verdi.

Rasim Ozan Kütahyalı, ‘Kurultay Davası ertelenecek’ dedi: Borsa yükseldi, bankacılık endeksi puan arttırdı

Rasim Ozan Kütahyalı, ‘Kurultay Davası ertelenecek’ dedi: Borsa yükseldi, bankacılık endeksi puan arttırdı