‘İmamoğlu eylemleri’ sonrası Yeditepe Üniversitesi’nde ‘ambargo’ iddiası: ‘Protestoya katılan mezunlar okula alınmıyor’

Üniversite Öğrencilerinden İmamoğlu’na Destek Eylemleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer İBB yöneticilerine yönelik tutuklama kararlarının ardından ülke genelinde başlayan protestolar, üniversiteleri de etkisi altına aldı.

Özellikle, İstanbul Üniversitesi’nde başlayan olaylar Türkiye genelindeki üniversitelerde kitlesel eylemlere dönüştü.

Yeditepe Üniversitesi Öğrencilerinden Destek Eylemi

Yeditepe Üniversitesi öğrencileri ve mezunları, 21 Mart’ta okulun ana giriş kapısında bir araya gelerek seçilmiş İBB Başkanı İmamoğlu’na destek verdiklerini açıkladı.

Sosyal medyada yayılan eylem görüntülerinde öğrenciler “Zıpla, zıpla zıplamayan Tayyipçi!” sloganları attı.

Mezunların Okula Alınmama İddiaları

21 Mart’taki eyleme katılan mezunlar, okula alınmadıkları iddialarını sosyal medyada gündeme getirdi. Cumhuriyet’e konuşan mezunlar, iddialarını detaylandırarak, okula girmek için uygulanan prosedürlerin değiştirilmek istendiğini belirtti. Mezunlar bu durumu, George Orwell’in ünlü eseri Hayvan Çiftliği’nden alıntı yaparak eleştirdi.

“Güvenlikler Okula Girmeme İzni Vermedi”

Bir eyleme katılan Eğitim Fakültesi mezunu, okul kapısında güvenliklerin kendisine içeri girmesine izin vermediğini belirterek, yaşananları anlattı.

Diğer Mezunların Yaşadıkları

Bir Psikoloji Bölümü mezunu ise, 21 Mart eylemlerine katıldıktan sonra okula alınmadığını, fakat diğer mezunların rahatlıkla girebildiklerini söyledi. Üniversiteye, AKP’liler ve Ülkü Ocakları yetkililerinin girişine izin verilirken, kendisinin engellendiğini ifade etti.

İddialara Yeditepe Üniversitesi’nden Yanıt

Cumhuriyet’in Yeditepe Üniversitesi’ne yönelttiği iddialara, üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamada, her mezunun geçmiş eylemleri nedeniyle engellenmediği belirtildi. Üniversitenin güvenlik prosedürleri doğrultusunda hareket ettiği vurgulandı.

Related Posts

CHP’li milletvekillerine 33 ayrı suçtan dokunulmazlıkların kaldırılması talebi

CHP’li milletvekillerine 33 ayrı suçtan dokunulmazlıkların kaldırılması talebi

Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı

Gazeteci Timur Soykan, sosyal medya paylaşımları sebebiyle gözaltına alındı.

Bir facia daha yaşanacaktı! Yolcu uçağına yıldırım düştü, Elazığ’a iniş yaptı

Ankara’dan Bingöl’e gitmekte olan yolcu uçağına iniş sırasında yıldırım isabet etti. Uçak, güvenlik gerekçesiyle Elazığ Havalimanı’na yönlendirildi.

Olağanüstü toplanan MYK sonrası Özgür Özel’den ilk açıklama

olağanüstü MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel,”Milletin elinde kalan tek şeyi, sandığı ortadan kaldırmak istiyorlar. Bunun provasını yapıyorlar.” dedi.

İş vaadiyle Rusya’ya gitti: Kendini savaşın ortasında buldu

Kübalılar, sosyal medyada yayınlanan ve iş vaadinde bulunan ilanlara başvurdu. İş ilanıyla Rusya’ya giden Kübalılar, kendilerini savaşın ortasında buldu. Yunanistan’ın başkenti Atina’ya kaçmayı başaran 37 yaşındaki Francisco Garcia, yaşadıklarını anlattı.

Gökçek için 100 dosya verdim, ifadeye bile çağrılmadı

CHP’li belediyelere ‘duyumla’ jet soruşturma açılırken Ankara’daki milyon dolarlık yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları rafta kaldı. İşte vahim örnekler: Ankapark’ta 246 dinozora 98.4 milyon lira ödendi. Park hurdaya döndü, 801 milyon dolar hiç edildi. 2012’de belediye şirketi BELYA, değeri 26 milyon lirayken 9 milyona özelleştirildi. Teleferik projesini üstlenen şirkete iş artışları ve süre uzatımıyla 43 milyon lira haksız ödeme yapıldı. Osmanlıspor’a 25 yıl bedelsiz devredilen Yenikent Stadı için